Kobi-Efor Sanayi Dergisi-2013 Haziran Sayısı’nda yayınlanan söyleşi

Elsa Ofis Mobilyaları Tasarım ve Mimarlık kurucusu ılyas Koç, ofis mobilyası sektöründe 1996 yılından itibaren hizmet verdiğini belirterek call center sektörünün önemli bir mobilya tüketicisi olduğunu söylüyor.

sektörün mobilya ihtiyacının kendi içinde zamanla……………..

Çağrı merkezine özgü mobilya Elsa’da
Elsa Ofis Mobilyaları Tasarım ve Mimarlık kurucusu ılyas Koç, ofis mobilyası sektöründe 1996 yılından itibaren hizmet verdiğini belirterek call center sektörünün önemli bir mobilya tüketicisi olduğunu söylüyor.

Sektörün mobilya ihtiyacının kendi içinde zamanla belli bir yapıya büründüğünü kaydeden Koç, 2010 yılında çağrı merkezi sektörünün oluşması ve taleplerin artması sonucu ofis mobilyasından ayrı bir yapıda çağrı merkezi mobilyalarına yoğunlaştıklarını belirtiyor. Bunun için Ar-Ge çalışması yaptıklarını ve bu noktada ses yalıtımı ve ses çınlamaları için ses kayıt stüdyolarından ve mühendis danışmanlardan yardım aldıklarını kaydeden Koç şu inovatif bilgileri paylaşıyor:

Çeşitli testler sonucu ısıcamlarda olduğu gibi çift kanal panel üretimine karar verdik. Çift kanalın yanı sıra MDF üzerine sünger kalınlıklı delikli kumaş, kumaş kaplaması yaptığımızda ses çınlamalarının büyük oranda azaldığını gördük. Teknik olarak, çift kanallı panelde ses dalgaları kumaş yüzeyine çarpar, yankılar ise kanaldaki boşlukta elimine olur. Kulakları rahatsız eden ses çınlaması büyük ölçüde azalır. Böylece çalışan personelin motivasyonu ve iş verimi artmış olur.

Koç, bu noktada sektörel mobilya olarak çağrı merkezi mobilyalarının tamamen profesyonel bazda üretilmesine ihtiyaçtan bahisle şöyle diyor:  Yerleşim ve projelendirmelerinin uzman bir firmanın desteğiyle gerçekleşmesi gerekir.

Elsa, ofis mobilyaları üretiminin yanısıra, çağrı merkezi mobilyaları konusunda oldukça ciddi yatırımlar yapmış olup süreç içerisinde daha iyi hizmet vermek için  markalaşma, proje, tasarım, üretim ve montaj aşamalarını büyütmek amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. 2012 yılında 1000 adet civarında seat kurmuş olan firmamız, 2013 yılında 3000 adet seat kurmayı hedeflemektedir.

Ayrıca call center kurmak isteyen firmalar firmamızdan danışmanlık desteği alabilirler.

Kobi-Efor Sanayi Dergisi-2013 Haziran Sayısı

Comments are closed.